Bemutatkozás

Szűcs Zoltán

Szűcs Zoltán vagyok.

Informatikával a 80-as évek második felétől kezdtem foglalkozni. Ekkor még csak mikroszámítógépek voltak elérhetők a mindennapokban, ezeken tanultam többek közt a Basic nyelvű programozást. 1989-ben vásároltam első PC-met, ekkortól már lehetőségem volt komolyabb ismeretekre is szert tenni.

Az esztergomi szakmunkásképző intézetben erősáramú berendezés szerelő (villanyszerelő) szakmát végeztem, ezután TMK majd hibaelhárító villanyszerelőként dolgoztam.

A budapesti Kalmár László Számítástechnikai Szakközépiskolában érettségit és számítástechnikai programozó szakmát szereztem. Ezután több évet dolgoztam informatikai munkatársként.

A Perfekt Rt szervezésében mérlegképes könyvelői, majd TB ügyintézői ismereteket tanultam.

Jelenleg főállásban a közigazgatási ügyvitelben dolgozom, itt közigazgatási vizsgát tettem és TB szakelőadói végzettséget szereztem.

Nagy gyakorlattal rendelkezem a számítástechnika különböző területein (alkalmazások használata, üzemeltetése, hálózatok, hardver kiépítés és javítás, programozás, multimédia, stb.) a tanulmányaimból, munkalehetőségeimből és szabadidős tevékenységeimből kifolyólag.

A számviteli és bérügyviteli (TB) területeken is széleskörű ismeretekkel rendelkezem úgy gyakorlati, mint elméleti irányokban.

Szintén nagy gyakorlatom van az erősáramú villamosságban (közel tíz évig dolgoztam e területen), valamint az elektronikai áramkörök szerelésében, élesztésében, tesztelésében és hibáik keresésében.

A tevékenységem működtetéséhez minden hardver és szoftver eszközzel legális módon rendelezem.

Ezen tevékenységemmel segíteni kívánom a hozzám bizalommal forduló vállalkozások, szervezetek munkáját, magánszemélyek,  tanulmányokat folytató hallgatók felkészültségét.

Elsődlegesen olyan ügyviteli és általános felhasználási célra szánt adatfeldolgozó, nyilvántartó és elemző szoftvereket kívánok készíteni, melyek nem tömegtermékek, egyedi jellegűek mind témájukban, mind kivitelezésükben. Ennek ellenére nagy felhasználási területtel bírnak, az adott témakör teljes területének nyilvántartási átfogására képesek.

Végzettségek

Az alábbi végzettségeket volt lehetőségem megszerezni:

  • Erősáramú berendezés szerelő /Villanyszerelő/ - Szakmunkásképző Intézet - Esztergom
  • IBM PC-k kezelése -  Lavanger ASZSZ - Budapest
  • Sb.- és robbanásbiztos villamos berendezések kezelői és szerelői tanfolyam - Oktáv ZRt - Esztergom
  • Adatbáziskezelés programozása - tanfolyam -  Lavanger ASZSZ - Budapest
  • Számítástechnikai programozó + érettségi vizsga - Kalmár László Szakközépiskola - Budapest
  • Mérlegképes könyvelő - vállalkozási szakon - Pertfekt ZRt
  • Társadalombiztosítási ügyintéző -  Metodika Kft - Budapest
  • ECDL bizonyítvány - NJSZT - Budapest
  • Közigazgatási alapvizsga - Közigazgatási Hivatal - Tatabánya
  • Társadalombiztosítási szakelőadó - OEP - Budapest