Hardver és Szoftver Gazdálkodási Nyilvántartó Program V2.0.0.0

A program azon vállalkozásoknak, szervezeteknek ill. informatikusoknak, rendszergazdáknak kíván segítséget nyújtani, melyek több számítástechnikai eszközt és szoftvert üzemeltetnek, azokat javítják és karbantartják.
Használatával részletesen és mindenre kiterjedően nyilvántarthatók a hardver eszközök (minden olyan számítástechnikai eszköz, mely önálló egységet képez, mint pl. számítógép, nyomtató, monitor, stb.), a meglévő és beépített hardver elemek (azok az elemek, melyek a hardver eszközöket felépítik, azokba beépíthetőek vagy hozzájuk társíthatók pl. HDD, RAM, stb.), a szoftverek melyek használatban vannak, valamint az eszközök javítási és karbantartási információi. A hardver eszközök (számítógépek esetén) jellemzői importálhatók más hardver teszt programok által készített CSV jelentésekből (AIDA64, HWiNFO32 és WinAudit).
Nyilvántarthatók a beszerzésekhez kapcsolódó számlák adatai is valamint az egyes eszközöket, szoftvereiket alkalmazó felhasználóik is. A meglévő vagy beszerzett (felhasználásra váró) hardver elemek egy raktárban vannak nyilvántartva, így az aktuális készletről valamint a beszerzésről és felhasználásról is pontos információk állnak mindig rendelkezésre.
A hardverek és szoftverek aktuális értéke automatikusan vagy egyedileg is számítható (a beszerzési árból és a tervezett használati élettartamból), ezek az adatok is nyilvántarthatók. Amennyiben a felhasználók berögzítik, az aktuális számviteli értékek is pontosan nyilvántarthatók.
A szoftverek licenc adatai, is részletesen tárolhatók, egy-egy szoftver társítható hardver eszközhöz vagy hardver elemhez, ellenőrizhető, hogy a felhasználás mértéke megfelel-e a licenc adatoknak.
Amennyiben a szükséges adatok pontosan és részletesen meg lettek adva, úgy a program az előírt hardver és szoftvernyilvántartásnak megfelelő listákat tud készíteni.
A javítás és karbantartás adatok is önálló nyilvántartásként részletesen tárolhatók, rögzíthetők a felhasznált hardver elemek (pl. automatikus raktári kivételezéssel), a javítási és karbantartási műveletek, a felhasznált munkaóra, stb. Ezek az adatok is részletesen statisztikázhatók különböző szempontok szerint. Amennyiben további vizsgálat szükséges úgy azt a beépített határidő naplóba rögzíti a program, az aktuális időpontban figyelmeztetést ad az eseményre.
Az adatok jól és egyszerűen kereshetők, szűrhetők, listázhatók és nyomtathatók, megváltoztatható a megjelenítéseknél a rendezettségük.
A könnyű és gyors adatrögzítést törzsadat állományok segítik, melyek egyben önálló nyilvántartást is képeznek (pl. gyártó, szállító).
Lehetőség van a tárolt adatokról, mint pl. hardver és szoftver adatok, a javítások és karbantartások valamint a számlák adatairól különböző statisztikák készítésére (pl. megoszlás).
Önálló nyilvántartásként Címtár adatbázis van beépítve a programba, ezzel nyilvántarthatók az informatikai tevékenységhez kapcsolódó különböző címadatok (pl. gyártók, kereskedők, alkatrész kereskedők, stb.). A tárolt adatok exportálhatók szöveges (TXT) vagy táblázatkezelő (CSV) állományokba, ezzel lehetővé téve a legfontosabb adatok más, külső alkalmazásokban történő további felhasználását.
Az adatállományokról egyszerűen biztonsági mentés készíthető (egy ZIP tömörítvény állományba), melyet akár jelszóval is lehet védeni. A mentett adatok szintén egyszerűen visszaállíthatók. Az elvégzett mentési műveletekről napló készül, ez megjeleníthető.
A program kezelése egyszerű, nem igényel különösebb számítástechnikai szakképzettséget. Minden elemhez segítő címke van társítva és az állapotsorban is az elemre vonatkozó információk jelennek meg.
A menüsor alatt ikonos gombok formájában elérhetők a leggyakrabban használt eljárások, így azok egy egérkattintással meghívhatók.

Hálózatos kiadás is elérhető.

Ár: 26.581,- Ft

Bemutató verzió

Felhasználói kézikönyv

Referenciák:
- Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda ZRt
- WHC Holding Kft
- Rónasági Takarékszövetkezet
- Halker Kft
- Víz- és Csatornaművek Koncessziós ZRt. Szolnok.
- FX Software ZRt
- Univer Coop ZRt
- Szent Miklós Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekotthon - Bp.
- Martin Steel Capital Kft
- Illés Logistics Zrt
- FSZK Nonprofit Kft

Képernyő képek