Nagy Lajos Király - android program

Gulácsy Irén hatalmas történelmi regénye valamint a király életrajza.

A mű eredetije a Magyar Elektronikus Könyvtárban található: https://mek.oszk.hu/16200/16266/#

A feldolgozás Creative Commons licenc (CC BY-SA 4.0) feltételei alatt történt.

Az 1380-as évek végén játszódó történet két fő szálon fut: Anjou Nagy Lajos - uralkodásának csúcsán, országának soha nem látott prosperálása idején - szörnyű titkot rejteget: lepráját. A betegség nem derülhet ki, mert aláásná uralkodói tekintélyét, és nem hatalmasodhat el rajta addig, míg be nem fejezte és meg nem szilárdította birodalma vívmányait. Még felesége, Kotromanics Erzsébet sem tud Lajos bajáról - és a király küzdelme mellett - hogy a betegség terjedését lassítsa, építőmunkáját bevégezze - ez a cselekmény másik szála: Erzsébet attól szenved, hogy férje, számára érthetetlen okból elfordult tőle és gyermekeitől...
Lajost királyi gondjai, betegsége és a királyné iránti aggodalom mellett még valami nyugtalanítja: elbizonytalanodó hite az isteni gondviselés jelenlétében.
A regényt hatalmas, tablószerű jelenetek: bálok, vacsorák, népünnepélyek, vadászatok, Szent Pál ereklyéje bevonulásának leírásai gazdagítják, melyek Gulácsy néprajzi, történelmi kutatásainak eredményeképpen, szinte módszeresen mutatják be a kor szokásait, tárgyi világát, jogi, államismereti rendszerét, társadalmát.

Szövegfelolvasás van beépítve az alkalmazásba, mely a rendszer szövegfelolvasó motorját (TTS) használja, a rendszer alapértelmezett nyelvét alkalmazva (amennyiben a TTS motor számára elérhető).

Ár: Ingyenes

Letöltés Android rendszerre:

Képernyő képek