ZeneTár V2.0.0.0 - Zenei nyilvántartó program

A program zeneszámok, és a belőlük felépülő albumok adatait tartja nyilván (fájlból vagy szkennerről beolvasott fotó is eltárolható az adatokhoz). Az albumok esetleges kölcsönzését és selejtezését is nyilvántartja a program, ezek az adatok is kereshetők, szűrhetők és listázhatók. Az adatok jól és egyszerűen kereshetők, szűrhetők, listázhatók és nyomtathatók, megváltoztatható a megjelenítéseknél a rendezettségük.
A könnyű és gyors adatrögzítést törzsadat állományok segítik, melyek egyben önálló nyilvántartást is képeznek (típus, média, zeneszerző, szövegíró, előadó, kiadó, magyarországi kiadó, kölcsönző személy és szállító). Szintén önálló nyilvántartást képez a zeneszámok, albumok beszerzéséhez kapcsolódó számla adatok nyilvántartása, ezek tételeihez társíthatók a beszerzett albumok, így a rájuk fordított költségekről is információkat tarthat nyilván a felhasználó. Lehetőség van a tárolt zeneszám és album adatokról, a kölcsönzésekről és a hozzájuk kapcsolódó számla adatokról megoszlás szerinti statisztikát készíteni (pl. zeneszerző, előadó, stb.).
Önálló nyilvántartásként Címtár adatbázis van beépítve a programba, ezzel nyilvántarthatók a zenei anyagokhoz kapcsolódó címadatok (pl. kiadó, kereskedő, stb.). Az album adatok selejtezését automatikusan elvégzi a program a megadott feltételek szerint. A selejtezés történhet az album értéke, állapota és nyitott kölcsönzési ideje alapján. Az elvégzett selejtezésről listák készíthetők, mint pl. az eltávolítási lista (ez mutatja meg az eltávolítandó albumok fizikai fellelhetőségét). Az elvégzett selejtezési műveletekről selejtezési napló készül, ahol ezek a műveletek utólagosan is nyomon követhetők.
A törzsadatok, a zeneszám és album adatok, a kölcsönzésadatok, a számlaadatok és címtár adatok exportálhatók szöveges (TXT) vagy táblázatkezelő (CSV) állományokba, ezzel lehetővé téve a legfontosabb adatok más, külső alkalmazásokban történő további felhasználását. Az adatállományokról nagyon egyszerűen biztonsági mentés készíthető (egy ZIP tömörítvény állományba), melyet akár jelszóval is lehet védeni. A mentett adatok szintén nagyon egyszerűen visszaállíthatók. Az elvégzett mentési műveletekről szöveges állományba napló készül, ez megjeleníthető.
A program kezelése egyszerű, nem igényel számítástechnikai szakképzettséget. Minden elemhez segítő címke van társítva és az állapotsorban is az elemre vonatkozó információk jelennek meg.
A menüsor alatt ikonos gombok formájában elérhetők a leggyakrabban használt eljárások, így azok egy egérkattintással meghívhatók. 

Ár: 12.681,- Ft

Bemutató verzió

Felhasználói kézikönyv

Referenciák:
- Magánszemélyek

Képernyő képek