VideoTár V2.0.0.0 - Film nyilvántartó program

A program elsősorban a kereskedelemben beszerzett, beszerezhető filmek (DVD, video, stb.), de saját készítésű felvételek adatait is tárolja könnyen és ésszerűen visszakereshető formátumban (fájlból vagy szkennerről beolvasott fotó is eltárolható az adatokhoz). A filmek esetleges kölcsönzését és selejtezését is nyilvántartja a program, ezek az adatok is kereshetők, szűrhetők és listázhatók.
Az adatok jól és egyszerűen kereshetők, szűrhetők, listázhatók és nyomtathatók, megváltoztatható a megjelenítéseknél a rendezettségük. A könnyű és gyors adatrögzítést törzsadat állományok segítik, melyek egyben önálló nyilvántartást is képeznek (típus, extra, média, videó formátum, hang formátum, producer, rendező, szereplő, zeneszerző, kiadó, magyar kiadó, személy és szállító). Szintén önálló nyilvántartást képez a filmek beszerzéséhez kapcsolódó számla adatok nyilvántartása, ezek tételeihez társíthatók a beszerzett filmek, így a rájuk fordított költségekről is információkat tarthat nyilván a felhasználó.
Lehetőség van a tárolt film adatokról, a kölcsönzésekről és a hozzájuk kapcsolódó számla adatokról megoszlás szerinti statisztikát készíteni (pl. rendező, szereplő, stb.). Önálló nyilvántartásként Címtár adatbázis van beépítve a programba, ezzel nyilvántarthatók a film anyagokhoz kapcsolódó címadatok (pl. kiadó, kölcsönző, kereskedő, stb.).
A film adatok selejtezését automatikusan elvégzi a program a megadott feltételek szerint. A selejtezés történhet a film értéke, állapota és nyitott kölcsönzési ideje alapján. Az elvégzett selejtezésről listák készíthetők, mint pl. az eltávolítási lista (ez mutatja meg az eltávolítandó filmek fizikai fellelhetőségét). Az elvégzett selejtezési műveletekről selejtezési napló készül, ahol ezek a műveletek utólagosan is nyomon követhetők. A törzsadatok, a filmadatok, a kölcsönzésadatok, a számlaadatok és címtár adatok exportálhatók szöveges (TXT) vagy táblázatkezelő (CSV) állományokba, ezzel lehetővé téve a legfontosabb adatok más, külső alkalmazásokban történő további felhasználását. Az adatállományokról nagyon egyszerűen biztonsági mentés készíthető (egy ZIP tömörítvény állományba), melyet akár jelszóval is lehet védeni. A mentett adatok szintén nagyon egyszerűen visszaállíthatók. Az elvégzett mentési műveletekről szöveges állományba napló készül, ez megjeleníthető.
A program kezelése egyszerű, nem igényel számítástechnikai szakképzettséget. Minden elemhez segítő címke van társítva és az állapotsorban is az elemre vonatkozó információk jelennek meg.
A menüsor alatt ikonos gombok formájában elérhetők a leggyakrabban használt eljárások, így azok egy egérkattintással meghívhatók.

Ár: 12.681,- Ft

Bemutató verzió

Felhasználói kézikönyv

Referenciák:
- Magánszemélyek
- Nick Hardcore Kft

Képernyő képek