• Csak elektronikusan

Hardver és Szoftver Gazdálkodási Nyilvántartó Program - Hálózatos kiadás

30 990,00 Ft
Adóval együtt

Azon vállalkozásoknak, szervezeteknek ill. informatikusoknak, rendszergazdáknak kíván segítséget nyújtani, melyek több számítástechnikai eszközt és szoftvert üzemeltetnek, azokat javítják és karbantartják. Használatával részletesen és mindenre kiterjedően nyilvántarthatók a hardver eszközök (minden olyan számítástechnikai eszköz, mely önálló egységet képez, mint pl. számítógép, nyomtató, monitor, stb.), a meglévő és beépített hardver elemek (azok az elemek, melyek a hardver eszközöket felépítik, azokba beépíthetőek vagy hozzájuk társíthatók pl. HDD, RAM, stb.), a szoftverek melyek használatban vannak, valamint az eszközök javítási és karbantartási információi.

Mennyiség

  • Biztonságos, megbízható vásárlás Biztonságos, megbízható vásárlás
  • 24 órán belül letöltéssel szállítás 24 órán belül letöltéssel szállítás
  • 14 napon belül elállási lehetőség 14 napon belül elállási lehetőség

A program azon vállalkozásoknak, szervezeteknek ill. informatikusoknak, rendszergazdáknak kíván segítséget nyújtani, melyek több számítástechnikai eszközt és szoftvert üzemeltetnek, azokat javítják és karbantartják.

Használatával részletesen és mindenre kiterjedően nyilvántarthatók a hardver eszközök (minden olyan számítástechnikai eszköz, mely önálló egységet képez, mint pl. számítógép, nyomtató, monitor, stb.), a meglévő és beépített hardver elemek (azok az elemek, melyek a hardver eszközöket felépítik, azokba beépíthetőek vagy hozzájuk társíthatók pl. HDD, RAM, stb.), a szoftverek melyek használatban vannak, valamint az eszközök javítási és karbantartási információi. A hardver eszközök (számítógépek esetén) jellemzői importálhatók más hardver teszt programok által készített CSV jelentésekből (AIDA64, HWiNFO32 és WinAudit).

Nyilvántarthatók a beszerzésekhez kapcsolódó számlák adatai is valamint az egyes eszközöket, szoftvereiket alkalmazó felhasználóik is. A meglévő vagy beszerzett (felhasználásra váró) hardver elemek egy raktárban vannak nyilvántartva, így az aktuális készletről valamint a beszerzésről és felhasználásról is pontos információk állnak mindig rendelkezésre.

A hardverek és szoftverek aktuális értéke automatikusan vagy egyedileg is számítható (a beszerzési árból és a tervezett használati élettartamból), ezek az adatok is nyilvántarthatók. Amennyiben a felhasználók berögzítik, az aktuális számviteli értékek is pontosan nyilvántarthatók.

A szoftverek licenc adatai, is részletesen tárolhatók, egy-egy szoftver társítható hardver eszközhöz vagy hardver elemhez, ellenőrizhető, hogy a felhasználás mértéke megfelel-e a licenc adatoknak.

Amennyiben a szükséges adatok pontosan és részletesen meg lettek adva, úgy a program az előírt hardver és szoftvernyilvántartásnak megfelelő listákat tud készíteni.

A javítás és karbantartás adatok is önálló nyilvántartásként részletesen tárolhatók, rögzíthetők a felhasznált hardver elemek (pl. automatikus raktári kivételezéssel), a javítási és karbantartási műveletek, a felhasznált munkaóra, stb. Ezek az adatok is részletesen statisztikázhatók különböző szempontok szerint. Amennyiben további vizsgálat szükséges úgy azt a beépített határidő naplóba rögzíti a program, az aktuális időpontban figyelmeztetést ad az eseményre.

Az adatok jól és egyszerűen kereshetők, szűrhetők, listázhatók és nyomtathatók, megváltoztatható a megjelenítéseknél a rendezettségük.

A könnyű és gyors adatrögzítést törzsadat állományok segítik, melyek egyben önálló nyilvántartást is képeznek (pl. gyártó, szállító).

Lehetőség van a tárolt adatokról, mint pl. hardver és szoftver adatok, a javítások és karbantartások valamint a számlák adatairól különböző statisztikák készítésére (pl. megoszlás).

Önálló nyilvántartásként Címtár adatbázis van beépítve a programba, ezzel nyilvántarthatók az informatikai tevékenységhez kapcsolódó különböző címadatok (pl. gyártók, kereskedők, alkatrész kereskedők, stb.). A tárolt adatok exportálhatók szöveges (TXT) vagy táblázatkezelő (CSV) állományokba, ezzel lehetővé téve a legfontosabb adatok más, külső alkalmazásokban történő további felhasználását.

Az adatállományokról egyszerűen biztonsági mentés készíthető (egy ZIP tömörítvény állományba), melyet akár jelszóval is lehet védeni. A mentett adatok szintén egyszerűen visszaállíthatók. Az elvégzett mentési műveletekről napló készül, ez megjeleníthető.

A program kezelése egyszerű, nem igényel különösebb számítástechnikai szakképzettséget. Minden elemhez segítő címke van társítva és az állapotsorban is az elemre vonatkozó információk jelennek meg.

A menüsor alatt ikonos gombok formájában elérhetők a leggyakrabban használt eljárások, így azok egy egérkattintással meghívhatók.

UV-010

Adatlap

Operációs rendszer
Windows
Hálózati jellemző
Hálózatos kiadás